Ange procentuellt extrapris på flera produkter samtidigt

Ett snabbt sätt att ange procentuella extrapriser på flera produkter samtidigt utan att behöva använda import.

Vill man sänka priset på många produkter inför en rea så kan man ange en procentsats på exempelvis 20% och då kommer systemet själv räkna ut ett nytt extrapris baserat på ordinarie pris.

• Ange procentuellt extrapris på flera produkter
  • Ange procentuellt extrapris på en hel produktgrupp
  • Ange procentuellt extrapris på hela sortimentet
  • Ta bort extrapris på valda produkter

Ange procentuellt extrapris på flera produkter

Använder ni nya funktionen "prissättning" med prislistor, scrolla till rubriken "Instruktioner för prislistor" längre ner på denna sidan.

Gå till Sortiment -> produkter och markera de produkter ni vill ange rabatterat pris på.
Vill man markera alla produkter som listas kan man kryssa på "alla" ovanför artiklarna eller så markerar man de artiklar som ska påverkas.

Klicka sedan i listan "Utför på markerade" som visas ovanför produkterna och välj "Fler operationer...".

Kryssa i valet längst ner, "Ange procent av det normala priset för att generera extrapris." och ange en procentsats.

I detta exempel vill vi ge 20% rabatt.

Klicka sedan på spara-knappen uppe till höger.

Det kan ta en liten stund att generera extrapriser om man har valt många artiklar så avvakta lite. Sedan visas följande gröna ruta när allt är klart.

Ange extrapris på en hel produktgrupp

Under Sortiment -> Produkter uppe till höger kan man söka fram alla produkter i en produktgrupp.

Välj en produktgrupp i listan och klicka sedan på sök-knappen så kommer alla produkter i produktgruppen visas i produktlistan. Markera sedan alla produkter via "markera alla":

Notera att det är endast listade produkter som markeras när man klickar på "alla". Detta styrs av hur många artiklar man har valt att visa på varje sida. För att vara på den säkra sidan kan man välja att lista 500 produkter / sida. Sedan klickar man på "markera alla" och efter det "Utför på markerade" -> "Fler operationer...".

Ange extrapris på hela sortimentet

Vill man sätta extrapris på hela butikens sortiment och har många artiklar (över 500) så får man göra detta i flera steg. I listan "Visa antal" kan man välja att visa 500 artiklar per sida som är det största antal man kan lista.

Sedan kan man klicka på att markera "Alla" och sedan "Utför på markerade". Då kan man sätta extrapris på 500 produkter åt gången. Upprepa steget till alla artiklar har fått extrapris.

Ta bort extrapris på valda produkter

Gör precis samma som ovan fast ange en nolla i procentfältet.

Klicka sedan på spara, då kommer alla extrapriser försvinna på valda produkter.

Instruktioner för prislistor

Om er butik använder avancerad prissättning med prislistor så finns funktionen för att ange procentuellt extrapris på flera produkter samtidigt på varje prislista.

Gå till Sortiment -> Prissättning -> välj en prislista och klicka in er på den.

Först söker man fram de produkter som man vill ange extrapris på. För att söka fram alla produkter i en viss produktgrupp lägger man till en sökparameter som heter "Produktgrupp (primary)".

extrapriser-01

Klicka sedan på listan till höger.

extrapriser-02

Välj vilken/vilka grupper som ska få nya extrapriser.
extrapriser-03

Klicka sedan på SÖK-knappen så att produkterna visas nedanför.

Klicka sedan på Verktyg-knappen uppe till höger och välj "Add percentage change to prices".

extrapriser-04

Ange procentsats och eventuell avrundning.
Kryssa sedan i "Only apply to prices in current filter selection". Då kommer endast de valda produktgrupperna att påverkas.

Klicka sedan på "Apply change" och glöm inte att spara.