Bädda in en video

Lägg upp ett videoklipp på en produktsida, produktgruppssida eller egen sida.

Jag har ett videoklipp, kan jag ladda upp det i filarkivet?

Ja du kan ladda upp videoklippet i filarkivet men man bör alltid använda en streaming-tjänst som YouTube, Vimeo eller liknande för sina videoklipp. Om man har filmat något exempelvis med sin mobil och laddar upp videofilen direkt på sajten så måste besökarna ladda hem hela videofilen innan dom kan kolla på klippet. Detta kan göra att hela butiken blir väldigt trög och laddar långsamt. Därför ska man alltid ladda upp videoklippet på exempelvis YouTube och sedan "bäddar" man in klippet därifrån på sin sida.

Viktigt att tänka på

Abicarts teman är responsiva vilket innebär att designen anpassar sig efter besökarnas skärmstorlekar. Oftast när man kopierar en inbäddnings-kod från en streaming-tjänst finns det en fast angiven bredd och höjd i koden vilket gör att videoklippet inte blir responsivt. Vi går igenom längre ner på denna sidan hur man gör klippet responsivt.

Bädda in en länk från YouTube

När du laddat upp en film till YouTube klickar du på "Dela" under videon:

Klicka sedan på "Bädda in" och kopiera koden:

Du klistrar in länken i artikelbeskrivningen på den artikel där videon ska dyka upp.

Gå till Produkter -> välj produkt, redigera klistra in koden i "Beskrivning". Spara.

Göra en video responsiv

En video som läggs in i temat kommer inte automatiskt att anpassa sig efter besökarens skärmstorlek.

Lösning:

Embed Responsively är en sida som gör din video responsiv.

Gå till http://embedresponsively.com/ och klistra in länken från YouTube eller Vimeo och klicka på "Embed":

Koden som sedan dyker upp består av en CSS-del och en HTML-del som du behöver klistra in på två olika ställen.

Koden som är innanför <style> och slutar med </style> är en CSS-kod och klistras in i Stil -> Egen CSS ditt aktiva tema.

Kopiera sedan HTML-koden (som börjar med <div) nedan markerad i svart och klistra in den i artikelbeskrivningens källkod:

Gå till Produkter -> välj produkt, redigera -> klistra in koden "Beskrivning".