E-postinställningar

Butikens olika e-postinställningar

Vad är e-postinställningar?

Här finns inställningar för att ange butikens olika e-postadresser som ska användas vid kommunikation till och från era kunder. Ange era e-postadresser i alla fält. 

Ni kan inte skapa e-postadresser till er domän här i butiken utan detta gör ni hos er domänleverantör/webbhotell där ni köpte er domän. Kontakta deras support för hjälp med att sätta upp e-postkonton och hantera era e-postadresser. 

E-post beställningar

Adress dit din kopia på orderbekräftelse skickas. Max en e-postadress i varje fält. Klicka på knappen "Lägg till ytterligare en e-postadress" om ni vill lägga till flera. 

Kunderna kommer få e-postadressen ni anger i detta fältet som avsändaradress i sina orderbekräftelser. Notera att butiksägaren kommer få en annan avsändaradress, shop-orders@abicart.se istället. Anledningen är att minimera risken att orderbekräftelsen ska fastna i skräpposten.

E-post orderavsändare

Avsändaradress för orderbekräftelser. Man kan endast ha en e-postadress som avsändare. 

OBS!!! Anger man flera e-postadresser i detta fält kommer inga orderbekräftelser kunna skickas ut, varken till kunder eller butiken.

E-post kontakt

Ange en e-postadress som används när kunderna kontaktar butiken via kontaktformuläret (Egna sidor -> Kontaktformulär).

E-post nyhetsbrev

Avsändaradress för nyhetsbrev. Man kan endast ha en e-postadress som avsändare. 

E-postadress för bevakning

E-postadress som används som avsändaradress vid utskick av artikelbevakningar.

Anpassade SMTP-inställningar

Om man vill ha full koll på alla utskick som görs och även följa upp statistik kan man använda en egen SMTP-server. Aktivera funktionen och välj en fördefinierad leverantör eller ange helt egna uppgifter för er mail-server. 

Detta är en avancerad funktion och väljer man att använda denna kan vi på Abicart inte ge support ifall det inte fungerar. Ni får istället kontakta ert webbhotell eller företag som är ansvariga för SMTP-servern för felsökning.

Om man inte har fyllt i egna SMTP-uppgifter görs alla utskick från Abicarts mail-servrar och maskeras så att det för mottagaren ser det ut som att det har skickats från din e-postadress. 

En nackdel med att inte använda en egen SMTP-server är att mejlen som skickas ut ibland kan tolkas som försök till nätfiske där den verkliga avsändaren gömmer sig bakom en annan e-postadress.