Ecster Pay

En checkout-lösning via Ecster

I vilka länder fungerar Ecster Pay?

I nuläget fungerar Ecster Pay i Sverige och valutan som stöds är SEK.

Beställ Ecster Pay

Börja med att kontakta Ecster eller ansök här

När du fått uppgifter från Ecster lägger du in dessa i Textalk.

Lägg till betalningsmetoden

Gå till Inställningar -> Betalningsmetoder. I listan, "Lägg till ny betalmetod", välj "Ecster Pay" och klicka sedan på "Lägg till".

Status

Aktiv - Kryssa i rutan för att aktivera betalmetoden i kassan.

Förvald betalningsmetod för kund - Kryssa i om betalmetoden ska vara förvald för alla kunder i kassan. Endast en betalmetod kan vara förvald.

Gör tillgängligt endast för de kunder eller kundgrupper där jag anger det. - Vill man begränsa betalmetoden för en eller flera kundgrupper kryssar man i rutan. Man väljer sedan på respektive kundgrupp vilka betalmetoder som ska kunna användas.

Tillgänglig för kundtyp - Vill man begränsa betalmetoden till en viss kundtyp (privatperson eller företag) kan välja det här. Är "Alla" valt kan båda kundtyperna använda betalmetoden.

Tillåt inte annan leveransadress för denna betalningsmetod - Stäng av möjligheten för köparen att välja en annan leveransadress. Man kan då endast få ordern skickad till folkbokföringsadressen.

Konto

Användarnamn - Ange de uppgifter ni fått av Ecster.

Lösenord - Ange de uppgifter ni fått av Ecster.

Open Ecster Pay via URL redirection - Lämna inaktivera om inte Ecster säger något annat.

Aktivera testläge - Får man testuppgifter och/eller kontot är i testläge kryssar man i denna inställning.

Tillåt presentkort - Om man vill att man ska kunna kombinera presentkort med Ecster bockar man i rutan.

Du kan läsa mer om hur Ecster fungerar här.

Vad behöver jag tänka på när jag får in beställningar?

Varje gång du får in en order via Ecster behöver du aktivera beställningen när du skickar iväg den till kund. Gå in på beställningen, i boxen "Utför åtgärder", se till att kryssrutan "Debitera (Ecster Pay)" är markerad och klicka sedan på knappen "Utför valda åtgärder".

När detta görs så aktiveras ordern hos Ecster och dom skickar ut faktura till kunden. Ni får sedan era pengar av Ecster.

Man kan även aktivera ordern i orderlistan. Då klickar man på ikonen med en blixt längst ut till höger.