Faktura

En betalmetod för egna fakturor

Vad är betalmetoden faktura?

Betalmetoden faktura är till för att användas för butiker som själva skapar sina fakturor i ett ekonomi- eller affärssystem och sedan skickar ut dessa till köparen. 

Notera att det inte går att skapa fakturor i butiken utan dessa måste skapas manuellt eller i ett ekonomi-/affärssystem.

Lägg in betalmetoden i butiken

Gå till Inställningar -> Betalningsmetoder -> Lägg till en ny betalningsmetod -> Faktura -> klicka på "Lägg till". 

De viktigaste inställningarna man bör tänka på att göra är följande:

Aktiv

För att aktivera betalmetoden i kassan måste man kryssa i denna rutan. 

Namn

Ange ett namn på betalmetoden, exempelvis "Faktura 30 dagar". 

Detaljbeskrivning

Här måste ni förklara för köparen hur dom ska betala. Ange bankgiro-, -post eller -banknummer och informerar vilka regler som gäller. 

Tänk på att det här är en manuell faktura som ni hanterar helt själva. Det är ni som skapar fakturan och får skickar ut den själv till köparen. Det kommer inte skapas en faktura eller skickas ut något automatiskt från systemet med denna betalmetod.

Varför inte använda en fakturatjänst istället?

Ett tips är att använda sig av någon av de olika fakturatjänster vi har stöd för som exempelvis Klarna Checkout och Dibs Easy. Om du använder deras tjänster kommer du som butiksägare få dina pengar för beställningen inom några dagar och du slipper problem med eventuella fakturor som inte betalas. Ansök om Klarna eller DIBS redan idag. Du gör detta till höger på startsidan i butikens administration.