Filter

Aktivera en filterfunktion på kategorisidorna i butiken

Vad är filter?

Filter är en funktion som visas överst på kategorisidorna i butiken som gör att besökarna snabbt och enkelt kan söka fram produkter som finns i lager beroende på färg, storlek, material, pris osv.

Filter finns endast i abonnemangen Webshop Plus och Webshop Pro.

Aktivera filtrering i temat

Gå till Utseende -> Teman -> välj tema, redigera.
Gå sedan till Innehåll -> Filter.

Prisfilter

För att lägga till ett prisfilter klicka på knappen "Nytt prisfilter".

Filtret visas då som ett block ovanför.

Klicka sedan på spara. Resultatet ute i butik visas överst på alla artikelgruppssidor så här.

Man kan justera filtret genom att dra i någon av de blåa ringarna.

Attributfilter

Om man använder attribut/egenskaper på sina artikelmallar kan man filtrera på dessa. Lägg till "Nytt attributfilter".

I detta exempel har vi ett attribut som heter "Artist" och man kommer då kunna sortera på de artister som är kopplade på artiklarna. Ute i butiken ser det ut så här.

När man har kryssat i en artist så visas även vilka filter som är aktiva till vänster.

Kundvalsfilter

Om man har artiklar som har storlekar, färger eller andra val kan man låta kunderna filtrera på detta. Lägg till "Nytt Kundvalsfilter".

I detta exempel har vi kundens val för "Storlek" på våra artiklar och när vi har aktiverat detta filtret visas följande för besökarna ute i butiken.