Hur aktiverar jag en beställning?

Debitera dina beställningar så att ni får era pengar utbetalda från tredje part.

Under "Beställningar" listas alla beställningar som läggs i butiken. För de flesta betalsätt reserveras betalningen på ordern först och när den levereras till köparen måste den aktiveras.

Om exempelvis en order är lagd med Klarna så ligger det en reservation hos Klarna som måste aktiveras innan köparens kort debiteras eller fakturan skickas ut. Först när detta är gjort kommer ordern aktiveras hos Klarna och era pengar kommer betalas ut. Detta kan man göra på två sätt. 

Aktivera en order i beställningslistan

Under "Beställningar" i vänstermenyn i admin listas alla beställningar och man kan aktivera en reserverad order i listan längst ut till höger genom att klicka på ikonen som är en "blixt". När man klickar på blixten så öppnas en popup-ruta med rubriken "Utför åtgärd". Här finns normalt sett två val, "Markera som betald (betalmetodens namn)" och "Skapa ny sändning och markera den som skickad" samt en knapp "Utför vada åtgärder". Båda valen är i kryssade som default och det vanligaste sättet är att endast klickar på knappen "Utför vada åtgärder". Då aktiveras ordern hos tredje part (i detta exempel Klarna) och den markeras även som skickad. 

Om man av någon anledning endast vill markera ordern som betald eller skickad kryssar man endast i det alternativ man vill göra och sedan klickar på knappen "Utför vada åtgärder". 

 

Aktivera en order inne på ordersidan

Man kan även klicka in sig på ordern från orderlistan genom att klicka på ordernumret. Man kommer då in på ordersidan där man kan se alla artiklar som finns på ordern, kundinformation, betal- och leveransinformation.

Till höger under artiklarna finns ett block som heter"Utför åtgärd". Här finns normalt sett två val, "Markera som betald (betalmetodens namn)" och "Skapa ny sändning och markera den som skickad" samt en knapp "Utför vada åtgärder". Båda valen är i kryssade som default och det vanligaste sättet är att endast klickar på knappen "Utför vada åtgärder". Då aktiveras ordern hos tredje part (i detta exempel Klarna) och den markeras även som skickad. 

Om man av någon anledning endast vill markera ordern som betald eller skickad kryssar man endast i det alternativ man vill göra och sedan klickar på knappen "Utför vada åtgärder".