Google: Lägg till Analytics i din butik

Skapa konto hos Google och lägg till Analytics i butikens tema.

Vad är Google Analytics?

Google Analytics är ett gratis-verktyg för att se hur många som besöker din sida, var de bor, om någon länkar till dig och vilka sidor i din butik som är mest populära.

Börja med att skapa ett google-konto och logga sedan in i Analytics

Skapa konto i Analytics

Surfa in på google.com/analytics och skapa ett konto.

När du har loggat in klickar du på ”Registrera”.

Fyll i alla uppgifter. Var noga med att välja rätt tidszon från början. Du kan ändra tidszonen vid ett senare tillfälle men den nya inställningen kommer då inte att gälla retroaktivt.

Har du SSL-certifikat och https istället för http i din webbsadress, så väljer du det i rullmenyn vid "Webbplatsen webbadress":

Markera och kopiera spårningskoden som skapats för just din butik. Nu ska vi klistra in den i ditt tema.

Lägg in spårningskoden i ditt tema

Nu ska vi lägga in spårningskoden du kopierade i temat.

Gå till Utseende -> Teman -> välj tema, redigera -> Tillägg -> Google -> Google Analytics

Ange din UA-kod som ni får av Google i fältet. Spara.

Viktig information för dig som ska skaffa SSL-certifikat

När du skaffar SSL-certifikat behöver du ändra från http till https i Google Analytics.