Hur lägger jag in en sitemap i Google Search Console?

Vad är en sitemap? Instruktioner för att lägga in en sitemap i Google Search Console

Vad är en sitemap?

En sitemap är en webbplatskarta som innehåller information om allt som finns på din sida.

Google och andra sökmotorer kan läsa av din sida även om du inte laddar upp en sitemap men det skadar inte att ge Google så mycket information som möjligt.

Lägga in din sitemap i Search Console

Logga in i Google Search Console.

Gå till startsidan och klicka på din webbplats.

Gå sedan Genomsökningsåtgärder -> Webbplatskartor

Klicka på knappen "Lägg till/testa webbplatskarta" uppe till höger.

Skriv in sitemap.xml i den tomma rutan och klicka på skicka-knappen.

Klart!