1. Användarmanual
  2. GOOGLES VERKTYG OCH SEO
  3. Kom igång med Google Shopping via Google Merchant Center

Ladda upp en produkt-feed i Google Merchant Center

Google Shopping, ladda upp en prisfil i Merchant Center

För support eller frågor om Google Merchant maila shop@textalk.se

Vad krävs för att använda produkt-feed i Merchant Center?

Man behöver en tilläggstjänst för Google Shopping. Då kommer det genereras en fil som innehåller butikens alla köpbara produkter. Man kan sedan ladda upp denna fil i Merchant Center och på så sätt använda dessa för exempelvis annonsering.

Ladda upp en prislista i Google Merchant

Logga in i Google Merchant Center och gå sedan till Products -> Feeds.

Klicka på plustecknet för att registrera en ny prisfil:

Mode (Läge): Välj "Standard"

Type: Välj "Products"

Target country (målland): Här väljer du det land där du vill att produkterna ska dyka upp. Vill du att dina produkter ska dyka upp för svenska kunder väljer du Sverige:

Feed name: Ge din fil ett passande namn (vilket som helst) och klicka på "continue"

Inmatningsmetod

I nästa steg väljer du "Scheduled fetch" (automatisk/schemalagd hämtning):

Döp filen (bestäm själv namn), välj hur ofta den ska hämtas och kopiera in prisfilens url-adress

Du hämtar url:en från Textalk admin:

Inställningar -> Externa kopplingar -> Google Shopping (eller Product feeds)

Spara.

Du ser alla dina uppladdade prisfiler under "Feeds" i Google Merchant. Varje land har en egen prisfil.

Om du vill ta bort en prislista från Google Merchant klickar du på krysset längst ut till höger:

Nu har du lagt upp prislistan dock är ni inte riktigt färdiga än. För att skapa Google Shopping annonserna behöver ni nu länka till ert Merchant konto till Adwords. Klicka här.

F.A.Q. - Vanliga frågor och svar

Q: Jag har laddat upp en prisfil/feed i Merchant Center men filen är tom och det finns inga produkter, varför?

S: Troligtvis har ni missat att välja Google Taxanomi (kategorier) på era produkter. För att en produkt ska kunna användas via Google Merchant Center måste de placeras i olika kategorier. Följ instruktionerna på manualsidan för Google Shopping så går vi där igenom hur man väljer Google Taxanomi på produkterna.