Leveransinformation

Visa olika texter med leveransinformation beroende på vilken lagerstatus produkterna har

Vad är leveransinformation?

Leveransinformation är ett textmeddelande som visas på produktsidan, i kassan samt på orderbekräftelsen beroende på vilken leveransmall och lagersaldo produkterna har.

Det vanligaste är att man har en mall som har ett textmeddelande för när produkten finns i lager och en annan text när den är slutsåld. Exempelvis "Finns i lager. Omedelbar leverans" och "Slut i lager. Leverans om 8-10 dagar".

Man kan skapa flera olika mallar med olika texter men varje produkt kan endast ha en mall aktiv samtidigt.

Vad är skillnaden på leveransinformation och "Visa lagersaldo/Lagermeddelande för varor som ej finns i lager"?

Denna funktionen för leveransinformation visar aldrig aktuellt lagersaldo. Den andra funktionen som finns på varje produkt visar lagersaldot så länge produkten finns i lager och sedan visas ett meddelande när produkten är slutsåld.

Man ska inte använda båda funktionerna leveransinformation och "Visa lagersaldo/Lagermeddelande för varor som ej finns i lager" samtidigt. Anledningen är att det kommer visas dubbla meddelanden på produkterna och det kan då bli förvirrande för besökarna. Använd endast en av dessa funktioner samtidigt.

Vad krävs för att leveransinformation ska fungera

För att funktionen ska fungera måste:

• På produkten måste "Möjliggör lagerhantering" vara aktiv.
  • Produktens lagersaldo får ej vara tomt.
  • Det måste finnas minst en leveransmall.

Skapa ett leveransmall

För att ange ett leveransmeddelande behöver man först skapa en leveransmall.

Gå till Produkter -> Leveransinformation.

Vid "Ny mall" finns tre fält som man kan fylla i.

Mallens namn

Ange ett namn, exempelvis "standardmall", "mall 1", "5 dagar leverans" eller liknande.

Namnet visas endast i admin.

Text som visas när artikeln finns i lager

Ange en text, exempelvis "Finns i lager, omedelbar leverans".

Text då artikeln är slut

Ange en text, exempelvis "Slutsåld. Åter i lager om 8-10 dagar".

Glöm inte att spara.

Man kan skapa flera olika mallar men varje produkt kan endast ha en aktiv mall.

Välj standardmall

När du skapat en leveransmall blir den automatiskt standardmall. Om du skapat flera leveransmallar måste man välja en av mallarna som standardmall. Detta gör man genom att kryssa i ringen till höger om mallens namn.

Radera en leveransmall

Vill du ta bort en mall markerar du mallen via kryssrutan framför mallens namn och klickar sedan knappen "Ta bort markerade".

Välj leveransmall på produkterna

Gå till Sortiment -> Produkter -> välj produkt, redigera -> scrolla ner till boxen "Frakt" -> Leveransinformation.

Här finns tre olika val:

Visa butikens förvalda mall för leveransinformation

Som default är standardmallen vald på alla produkter.

Visa ingen leveransinformation

Ingen mall kommer användas.

Välj en egen produktspecifik mall för leveransinformation

Väljer man denna kommer alla leveransmallar som finns i butiken visas och man kan välja en annan mall än standardmallen.

Importera leveransmallar

Om man har många produkter som ska använda olika mallar kan man göra en import för att slippa välja manuellt på varje produkt.

Under Produkter -> Leveransinformation finns en box överst med rubriken "Importera leveransinformation".

För att importera leveransmall på produkterna behövs en textfil som är semikolonseparerad och innehåller två kolumner.

• Kolumn A ska innehålla artikelnummer
  • Kolumn B ska innehålla namnet på leveransmallen. Det måste vara exakt namn med gemener, versaler osv.