Hur väljer jag vilken ordning mina produkter visas på produktgruppssidor

Ställ in automatisk eller manuell sortering på dina produktgruppssidor

Automatisk sortering på alla produktgruppssidor

Som default är alla produktgruppssidorna kopplade till sorteringen som är vald i temat (Utseende -> Teman -> välj tema, redigera -> Innehåll -> Produktgruppsida -> scrolla ner till avdelningen för "Artiklar" och sedan Sortering). Man kan välja mellan sju olika sorteringar: namn, pris, senast, populärast, lager, produktnummer och vikt. Alla artiklar på alla produktgruppssidor kommer då sorteras efter den valda sorteringen ovan.

Ändra sortering på en specifik produktgruppssida

Om man vill ändra sortering på en specifik produktgruppssida så går det att göra. Man får då gå till produktgruppen genom Sortiment -> Produktgrupper -> välj produktgrupp, redigera -> fliken "Utseende" och klicka i "Anpassat utseende". Man får sedan lägga till en produkttabell och i produkttabellens inställningar till höger väljer man att den ska vara "Kopplad" och då visas ett block med "Sortering" lite längre ner. Denna sorteringen skiljer sig lite från temats sorteringar men man kan välja mellan följande sorteringsordningar: Senast ändrad, senast inlagd, billigast först, produktnummer stigande, produktnummer fallande, produktnamn samt flest sålda. Artiklarna på denna produktgruppssidan kommer då sorteras efter den valda sorteringen och ignorerar sorteringen från temat.

Manuell sortering

Om ingen av de automatiska sorteringarna passar kan man välja att placera artiklarna en-och-en i en specifik ordning.

Sortiment -> Produktgrupper -> välj produktgrupp, redigera -> fliken "Utseende" och klicka i "Anpassat utseende". Man får sedan lägga till en produkttabell och i produkttabellens inställningar till höger väljer man att den ska vara "Manuell" (istället för "Kopplad").

Nu kan du själv välja artiklar i varje ruta i den ordning ni vill. För muspekaren över en av rutorna i produkttabellen och tryck sedan på knappen med bocken (Välj produkt). Välj en produkt genom att söka på namnet, eller genom att bläddra bland produktgrupper. Klicka på lägg till och spara.

Att tänka på när man gör en produkttabell manuell är att nya artiklar som läggs in i produktgruppen inte kommer visas automatiskt utan man behöver gå in på produktgruppssidan och lägga till varje ny produkt i produkttabellen manuellt varje gång.

Notera också att en produkt endast kan visas en gång på varje sida. Man kan alltså inte lägga till samma produkt flera gånger i en produkttabell utan eventuella dubbletter kommer försvinna när man sparar.