Nets Easy (tidigare Dibs Easy)

Checkout-kassa från Nets

Vad är Nets Easy?

Det är Nets Checkout-lösning som innehåller flera betalsätt (Kortbetalning och faktura)

Vad krävs för att kunna ha Nets Easy?

Man måste använda något av våra responsiva teman samt ha tilläggstjänsten SSL aktiverad.

Beställ Nets Easy

Ni beställer Nets Easy genom att ringa och prata med en säljare: 08-527 525 00.

I vilka länder fungerar nets Easy?

Nets Easy fungerar i alla europeiska länder men det är endast valutorna SEK, NOK och DKK som stöds just nu. Nets kommer bygga in stöd för fler valutor efter hand.

Lägg in Nets Easy i butiken

Gå till Inställningar -> Betalmetoder -> i listan längst ner, "Lägg till betalmetod", välj "Nets Easy" -> klicka på "Lägg till".

Aktiv - Kryssa i rutan för att aktivera betalmetoden i kassan.

Förvald betalningsmetod för kund - Kryssa i om betalmetoden ska vara förvald för alla kunder i kassan. Endast en betalmetod kan vara förvald.

Gör tillgängligt endast för de kunder eller kundgrupper där jag anger det. - Vill man begränsa betalmetoden för en eller flera kundgrupper kryssar man i rutan. Man väljer sedan på respektive kundgrupp vilka betalmetoder som ska kunna användas.

Tillgänglig för kundtyp - Vill man begränsa betalmetoden till en viss kundtyp (privatperson eller företag) kan välja det här. Är "Alla" valt kan båda kundtyperna använda betalmetoden.

Tillåt inte annan leveransadress för denna betalningsmetod - Stäng av möjligheten för köparen att välja en annan leveransadress. Man kan då endast få ordern skickad till folkbokföringsadressen.

I rutan Konto anger ni uppgifterna som ni fått av Nets.

Delad hemlighet - Ni får detta av Nets.

Checkout-hemlighet (secret) - Ni får detta av Nets.

Testläge - Om ni vill testa integrationen kan ni få ett testkonto av Nets. Ni får då testuppgifter som ni anger i "Delad hemlighet" samt "Checkout secret" och sedan kryssar ni i denna rutan. Ni kan inte aktivera testläge på era "riktiga" uppgifter utan det måste vara Nets testkonto.

Namn och beskrivning

Namn - Det finns redan ett standardnamn för betalmetoden som visas i kassan men vill du ange ett annat namn kan man göra detta här.

Detaljbeskrivning - Frivilligt att ange en text som informerar mer om betalmetoden.

Valutor

Ställ in vilka valutor som ska gälla för betalmetoden.
Som default fungerar SEK, NOK och DKK med DIBS Easy.

Begränsning med avseende på ordersumma

Med den här funktionen kan du välja att visa olika betalningsmetoder i kassan beroende på det sammanlagda värdet i varukorgen.

Det finns fyra olika inställningar för att styra över hur betalningsmetoderna visas:

• Ingen begränsning -> Här syns betalningsmetoden oavsett hur mycket kunden handlar för.
  • Dölj om ordersumman är noll -> Här försvinner betalningsmetoden om totalsumman i varukorgen är 0.
  • Dölj om ordersumman är större än noll -> Här syns betalningsmetoden även om summan i varukorgen är 0.
  • Dölj om ordersumman ligger utanför angivet intervall.

Med det sista alternativet kan du välja att dölja betalningsmetoden om till exempel ordersumman är lägre än 500 kr.

Vad behöver jag tänka på när jag får in beställningar?

Varje gång du får in en order via Nets Easy behöver du aktivera beställningen när du skickar iväg den till kund. Gå in på beställningen, i boxen "Utför åtgärder", se till att kryssrutan "Debitera (Nets Easy)" är markerad och klicka sedan på knappen "Utför valda åtgärder".

När detta görs så aktiveras ordern hos Nets och dom skickar ut faktura till kunden.

Man kan även aktivera ordern i orderlistan. Då klickar man på ikonen med en blixt längst ut till höger.