PayPal Checkout Express

Integration

Vad är PayPal?

PayPal fungerar som en elektronisk plånbok och är ledande inom onlinebetalningar och gör att köpare och företag kan skicka och ta emot pengar online. PayPal finns i mer än 200 länder och när du använder PayPal lämnas aldrig dina betalningsuppgifter ut till e-butiken.

Hur skaffar jag PayPal?

För att använda tjänsten behöver du registrera ett företagskonto hos PayPal: http://www.paypal.com/se

Om du har frågor som rör utbetalning och transaktionsavgifter, kontakta PayPal.

Aktivera uppgifter i PayPal-admin

Innan vi kan aktivera betaltjänsten i butiken måste vi hämta några uppgifter från PayPal. Logga in i PayPal-admin, klicka på kugghjulet uppe i högra hörnet och välj "Kontoinställningar".

paypal-01

...klicka på "Kontoåtkomst" och sedan på uppdatera vid "API-åtkomst". 

paypal-02

En bit ner på sidan under rubriken "Integrering av API för NVP/SOAP (klassisk)", klicka på "Hantera API-uppgifter".

Välj sedan "Begär API-signatur" och klicka på knappen "Godkänn och skicka".

Klicka på "Visa" så ser du dina uppgifter.

Det är dessa uppgifter som man anger på betalmetoden i butiken. 

Aktivera PayPal i butiken

När du skapat ett företagskonto hos PayPal behöver du aktivera betaltjänsten i butiken. 

Gå till Inställningar -> Betalningsmetoder -> i listan längst ner, "Lägg till en ny betalningsmetod" välj " PayPal Checkout Express" och klicka på "Lägg till". 

Status

Aktiv - Kryssa i rutan för att aktivera betalmetoden i kassan.

Förvald betalningsmetod för kund - Kryssa i om betalmetoden ska vara förvald för alla kunder i kassan. Endast en betalmetod kan vara förvald.

Gör tillgängligt endast för de kunder eller kundgrupper där jag anger det. - Vill man begränsa betalmetoden för en eller flera kundgrupper kryssar man i rutan. Man väljer sedan på respektive kundgrupp vilka betalmetoder som ska kunna användas.

Tillgänglig för kundtyp - Vill man begränsa betalmetoden till en viss kundtyp (privatperson eller företag) kan välja det här. Är "Alla" valt kan båda kundtyperna använda betalmetoden.

Tillåt inte annan leveransadress för denna betalningsmetod - Stäng av möjligheten för köparen att välja en annan leveransadress. Man kan då endast få ordern skickad till folkbokföringsadressen.

Konto

API-användarnamn - Hittas i PayPal under "API-signatur"

API-lösenord - Hittas i PayPal under "API-signatur"

Signatur - Hittas i PayPal under "API-signatur"

Debiteringsmetod - Det finns två val när köparens kort ska debiteras. Vid "Direktdebitering" kommer pengarna dras direkt när köparen klickar på "Slutför köp" i kassan. Om alternativet "Debitera när beställningen har skickats" är valt sker endast en reservation vid köptillfället och man får sedan debitera köpet manuellt via en knapp på ordern. 

Visa butikens logotyp hos Paypal - Om man använder olika logotyper för olika språk kommer den logotyp som är kopplad till beställningens språk att användas.

Information som skickas till PayPal - "Endast sammanfattning" innebär att endast en sammanfattning av beställningen skickas till PayPal. Med denna inställning omfattas beställningen inte av PayPals försäljningsgaranti men beställningen kan betalas genom att kombinera olika betalningsmetoder, till exempel presentkort och PayPal.

"Komplett information" innebär att den kompletta beställningen skickas till PayPal. Med denna inställning omfattas beställningen av PayPals försäljningsgaranti men beställningen kan då inte betalas med en kombination av betalningsmetoder. Presentkort kommer inte kunna användas på beställningen.

Startsida hos PayPal - Bestämmer landningssidan hos Paypal. Observera att detta inte påverkar kundens möjlighet att betala med kort eller konto utan endast vilken sida som används som standard.

Använd adress från PayPal (Krävs för säljarskydd) - Om vald: kunden väljer eller anger en adress hos Paypal. Annars anges adressen i webbutikens kassa.

Använd e-postadress som tillhandahålls av PayPal - Använd e-postadress som tillhandahålls av PayPalOm du väljer denna sätts kundens e-postadress till samma som den använder i PayPal. Annars anges e-postadress i webbutikens kassa.