Payson Checkout

Payson Checkout är en betallösning som innehåller betalsätten faktura (Swish), internetbank, kortbetalning och delbetalning.

Vad är Payson Checkout?

Payson Checkout är en betalmetod där kunder enkelt kan välja bland betalsätten faktura (Swish), internetbank, kortbetalning och delbetalning. Betalningarna hanterar du smidigt via butiken  eller ditt konto hos Payson. Du betalar varken startavgift eller månadsavgift och ju mer du säljer för, desto billigare blir det.

Notera att integrationen mot Payson Checkout endast har stöd för valutorna SEK och EUR, men betalmetoden fungerar i alla europeiska länder (ej Åland).
Exempelvis kan danska kunder handla men dom måste välja SEK eller EUR som valuta.

Lägg till och aktivera Payson Checkout

Gå till Inställningar -> Betalningsmetoder -> ”Lägg till en ny betalningsmetod” -> "Payson Checkout".

Status

Aktiv - Kryssa i rutan för att aktivera betalmetoden i kassan.

Förvald betalningsmetod för kund - Kryssa i om betalmetoden ska vara förvald för alla kunder i kassan. Endast en betalmetod kan vara förvald.

Gör tillgängligt endast för de kunder eller kundgrupper där jag anger det. - Vill man begränsa betalmetoden för en eller flera kundgrupper kryssar man i rutan. Man väljer sedan på respektive kundgrupp vilka betalmetoder som ska kunna användas.

Tillgänglig för kundtyp - Vill man begränsa betalmetoden till en viss kundtyp (privatperson eller företag) kan välja det här. Är "Alla" valt kan båda kundtyperna använda betalmetoden.

Tillåt inte annan leveransadress för denna betalningsmetod - Stäng av möjligheten för köparen att välja en annan leveransadress. Man kan då endast få ordern skickad till folkbokföringsadressen.

Konto

Agent-ID - Denna uppgift får ni av Payson.

API-nyckel - Denna uppgift får ni av Payson.

Kontots e-postadress - Ange er e-postadress som ni registrerade konton med hos Payson.

Färgschema - Välj ett färgschema som visas i betalfönstret i kassan.

Tillåt presentkort - Välj om kunderna ska kunna kombinera presentkort med denna betalmetod.

Att tänka på när du får in beställningar

Varje gång du får in en order behöver du aktivera beställningen när du skickar iväg den till kund. Gå in på beställningen, se till att kryssrutan "Debitera (Payson Checkout)" är markerad och klicka sedan på knappen "Utför valda åtgärder".

När detta görs så aktiveras ordern hos Payson och dom skickar ut faktura eller debiterar köparens kort beroende på vilket betalsätt som är valt.

Man kan även aktivera ordern ute i orderlistan. Då klickar man på ikonen med en blixt längst ut till höger.

Felsökningshjälp

Q: Jag får ett felmeddelande i kassan när jag testar ”Payson Checkout” som säger  ”Authentication failed credentials were not valid”.

A: Detta beror på att Agent-ID och API-nyckeln inte är korrekt ifyllda. Kontrollera uppgifterna ni angett för betalningsmetoden.

Q: Jag får ett felmeddelande i kassan när jag testar ”Payson Checkout” som säger "The receiver is not allowed to receive invoices".

A: Tjänsten ”Faktura” är inte aktiverad på ert konto hos Payson. Kontakta Payson för mer information.