Produktgrupper

Kategorisera butikens produkter i olika produktgrupper.

Vad är en produktgrupp?

En artikelgrupp fungerar lite som en mapp för olika produkter. Du kan ha en produktgrupp för damkläder, en för herrkläder, en för barnkläder osv.

I Webshop Plus och Webshop Pro kan en produkt tillhöra obegränsat med produktgrupper. I Webshop Go kan en produkt endast tillhöra en produktgrupp.

Skapa en produktgrupp

Gå till Sortiment -> Produktgrupper -> + Ny produktgrupp

Du kommer direkt in på de generella inställningarna för produktgruppen.

Generellt

När du skapar en produktgrupp kan du välja vilken placering den ska ha. Om du redan har skapat några produktgrupper kan du välja att lägga den nya gruppen under någon av dessa. Då blir den automatiskt en undergrupp.

Om den nya produktgruppen ska vara en produktgrupp på toppnivå kan du hoppa över placering.

Gruppens namn

Ange ett namn för gruppen.

Dölj

Under dölj finns det två olika inställningar man kan aktivera.

Dölj produktgruppen och dess produkter - Denna inställning döljer hela gruppen samt produkterna i produktgruppen. Om denna produktgrupp innehåller undergrupper måste även undergrupperna markeras dom dolda för att de ska döljas.

Visa inte produktgruppen i produktmenyn - Döljer gruppen i menyn men produkterna kommer fortfarande vara sökbara.

Bild i produktgruppstabell

Den här bilden syns om du har undergrupper. I exemplet nedan är "Accessoarer", "Dam" och "Robotar" undergrupper till "Produkter".

Text i produktgruppstabell

Den här texten syns längst upp (under titeln) när du klickar på en produktgrupp:

Skapa undergrupper

Gå till Sortiment -> Produkter -> Markera en produktgrupp > Välj "+ Ny undergrupp" i rutan till höger. Undergruppen lägger sig under den produktgrupp som du markerat.

Anpassa utseendet på en artikelgrupp

Gå till Sortiment -> Produktgrupper -> Klicka på en produktgrupp -> Klicka på "Redigera" -> Gå till fliken "Utseende".

Utseendet för artikelgruppens skyltfönster bestäms av butikens mall

Här används systemets egna standardinställningar.

Anpassat utseende

Om du exempelvis vill ändra ordning på produkterna i en produktgrupp väljer du "anpassat utseende".

Produktgruppstabell

Om du har undergrupper i artikelgruppen kan du lägga till en artikelgruppstabell:

Produktlista

Här visar artiklarna som ligger i artikelgruppen i en lista på sidan:

Produkttabell

Här visar artiklarna som ligger i artikelgruppen i en tabell (rutmönster):

Fullbreddsprodukt

Detta är en artikel som sträcker sig över hela sidan.

Valfri text/bild

I rutan för valfri text/bild kan du skriva en text som dyker upp längst upp i artikelgruppen.

Ändra ordning på produkterna i en produktgrupp

Gå till Sortiment -> Produktgrupper -> Klicka på en grupp -> Klicka på "Redigera" -> Gå till fliken "Utseende" -> Välj "Anpassat utseende" -> Lägg till

Du kan ändra ordningen på produkterna i en produkttabell om du ställt in att tabellen ska vara manuell.

Ställ dig med musen över produkten som du vill flytta. Klicka på det lilla korset som dyker upp. Sedan klickar du på rutan dit du vill flytta produkten. Om du vill lägga till en ny produkt klickar du på den lilla bocken ovanför korset:

När en produkttabell är "manuell" kommer den aldrig att uppdateras med nya produkter som läggs in i butiken. Man måste manuellt lägga in de nya produkterna i produkttabellen.