Produktgrupper

Vad innebär det?

Hur lägger jag till produktgrupper?

Hur skapar jag undergrupper?

Hur flyttar jag grupper?

Hur lägger jag till produkter i mina produktgrupper?

Andra inställningar och vad de gör

Butiksdesign (Anpassat utseende)

Vad innebär det?

Produktgrupper används för att organisera dina produkter på ett bekvämt sätt för dina kunder. De utgör grunden av ditt sortiment.

Definierade produktgrupper hjälper dig att skapa ordning och reda i din butik. I admin kan du med hjälp av mappar skapa en struktur för att kategorisera dina produkter.

Strukturen för produktgruppen som bildas här kommer att användas som layout för menyn på webbplatsen. Så planera det mycket noggrant.

Tips! En välformad struktur gör navigeringen enklare för dina köpare. Enkel navigering är lika med en bra användarupplevelse och nöjda kunder.

Så här kan det till exempel se ut när man samlar alla varumärken under en och samma produktgrupp:

tree

Hur lägger jag till produktgrupper?

1. Gå till Sortiment (A) -> Produktgrupper (B) -> Klicka på +Ny produktgrupp (C) Add categories

2. Fyll i “Gruppens namn” (D) (t.ex. Mode).

3. Klicka på knappen +Lägg till (E) för att lägga till och spara gruppen .

Hur skapar jag undergrupper?

Metod 1:

1. Börja med att skapa en ny produktgrupp. Om du är osäker på hur det går till, se tidigare avsnitt "Hur lägger jag till produktgrupper?".

2. Välj vilken huvudgrupp den nya produktgruppen ska tillhöra vid "Placering" (A).Add sub-categories

3. Ange ett namn för din produktgrupp (B).

4. Klicka på +Lägg till (C) för att spara din produktgrupp.

5. Om du klickar på Sortiment -> Produktgrupper (D), ser du nu att din huvudgrupp har en undergrupp. Add sub-categories-1

Metod 2:

1. På sidan för “Produktgrupper” klickar du på produktgruppens namn (A). En lista kommer att dyka upp till höger.
  2. Välj +Ny undergrupp (B) för att lägga till en ny undergrupp.  Add sub-categories 2

Hur flyttar jag grupper?

Ibland kan man behöva flytta på grupper, du kan göra det på två olika sätt.

Metod 1:

1. Markera gruppen (A).
  2. I listan till höger, välj Klipp ut (B). Cut-copy-paste-2

3. Klicka på en grupp dit du vill flytta urklippet (C). I listan finns nu alternativen Klistra in i, Klistra in före och Klistra in efter (D). Cut-copy-paste-1

Klistra in i innebär att urklippet kommer läggas inuti den markerade gruppen.

Klistra in före innebär att urklippet kommer läggas före den markerade gruppen i trädet.

Klistra in efter innebär att urklippet kommer läggas efter den markerade gruppen i trädet.

Metod 2:

1. Tryck på och dra i mappen som du vill flytta på (A). drag-drop

2. Släpp den antingen på gruppen som den ska placeras i (B). drag-drop-1

3. Eller mellan grupper för att flytta på den inom strukturen (C).drag-drop-2

Hur lägger jag till produkter i mina produktgrupper?

1. Gå till Sortiment -> Produkter (A).

2. Skapa en ny produkt (B), eller redigera en befintlig (C).

3. Under Kategorisering (D) kan du välja en “Produktgrupp” för din produkt (eller flera om du har PLUS- eller PRO-prenumeration).

4. Förhandsgranska din butik och du bör se ett menyalternativ för var och en av dina produktgrupper.

Saker att komma ihåg:

• Varje produkt måste tillhöra en produktgrupp för att visas på hemsidan. (Ser du inte vissa produkter på webbplatsen? Kolla om de tillhör en produktgrupp.)
  • Du kan lägga till en produkt i flera produktgrupper, men endast en kan behandlas som den primära gruppen till den specifika produkten.
  • Endast produkter från den primära produktgruppen kommer att inkluderas i underbutiken (om du använder ett multishop-system).
  • När du skapar en ny rabatt kommer den endast att tillämpas på produkterna i den primära gruppen och inte på produkterna som använder flera grupper. Rabatten gäller till exempel endast denna produkt via kategorin "Men" och inte via “Watch”.

Om du vill lägga till en rabatt på den här produkten måste rabatten gälla "Men" och produkten måste ha denna grupp inställd som primär produktgrupp.

Andra inställningar och vad de gör:

Dölj

I inställningarna för produktgruppen, finns det möjlighet att dölja både grupper och/eller produkter på två olika sätt.

Dölj produktgruppen och dess produkter

Om du bestämmer dig för att sluta sälja en viss typ eller kategori av produkt, är det ingen lätt uppgift att gömma dem en efter en. Med denna inställning döljer du både gruppen och dess produkter från menyn och butiken.

Saker att komma ihåg:

• Om du använder inställningen till en kategori på toppnivån döljs även undergrupperna från menyn.
  • Produkter, vars primära produktgrupp är "dold”, kommer inte att listas på webbplatsen.
  • Produkterna från undergrupperna kommer fortfarande att vara tillgängliga och kan leda dig till sidan för denna grupp. Om du vill dölja alla grupper under den på toppnivån, måste det göras på varje undergrupp.

Tips! Om du inte har dolt gruppen men den fortfarande inte syns i menyn, så är nästa plats att undersöka detta på Utseende (A) -> Teman (B) -> Redigera (pen-ikonen) (C) -> Produktgruppssida (D) -> Tomma grupper (E) . (Produktgruppen kan vara tom). Detta gäller även alternativet "Visa inte produktgruppen i produktmenyn".

Visa inte produktgruppen i produktmenyn

Vill du dölja produktgruppen från att visas i menyn? Då är detta ditt alternativ.

Denna inställning döljer gruppen från menyn, men den kommer fortfarande att vara sökbara och kan nås via produktgruppen på toppnivå.

Punkter att komma ihåg:

• Det här alternativet är inte aktivt men fortfarande är produktgruppen inte tillgänglig på webbplatsmenyn?
  • Detta ingår inte i menyn under Utseende -> Teman -> Redigera -> Innehåll -> Sidhuvud / Meny (Baserat på temat).
  • Din produktgrupp är inte indexerad än. Vänta i 24 timmar och om det fortfarande inte är tillgängligt kontakta oss så fixar vi det åt dig.

Lägg till en bild och beskrivning till produktgruppen

I den här inställningen kan du lägga till en bild och beskrivning för gruppen. Det kommer att visas på toppen av sidan för produktgruppen.

Tips! Välj en bild som ansluter bra till din grupp, detta hjälper dina kunder att navigera enklare.

Butiksdesign

Varje tema har sin egen design och fördefinierade layout, men är samtidigt extremt anpassningsbara utefter dina preferenser. Du kan börja ödmjukt och följa temalayouten, eller vara kreativ och satsa på ett anpassat utseende.

Butiksdesignen för

skyltfönster styrs av butiksmallen: Denna följer layouten för det aktiva temat som valts under Utseende -> Teman.

Detta är standardinställningen för produktkategorin.

Skräddarsydd butiksdesign (Anpassat utseende)

Detta är den kreativa delen. Här kan du designa din egen layout för din produktgruppsida. De olika blocken kan läggas till och arrangeras om enligt ditt val.

Fördelar med att använda anpassat utseende:

• Flexibel design.
  • Styr informationen som visas.
  • SEO förbättrade eget innehåll.
  • Enkelt val & placering av produkter.

Kom ihåg:

• Alla inställningar som görs här kommer att åsidosätta inställningarna som gjorts i det aktiva temat under Utseende -> Teman -> Redigera -> Produktkategorisidan.
  • Du kan stöta på några problem med rubriktaggar (H1, H2, etc) som vi för närvarande undersöker.

Produktgruppstabell

Visa de produktgrupper du väljer.

Fördelar:

• Hjälper kunder att enkelt navigera genom produkter i olika grupper.
  • Lägg till relaterade grupper.
  • Flexibel placering på sidan (A).
  • Flexibelt rutnät (B).
  • Enkelt val (C).
  • Enkel sortering (D).

Produktlista & tabell

För att visa produkterna i ett rutnät, listvy eller båda i separata block.

• Kopplad - Automatiskt urval & placering av produkter under vald produktgrupp.
  • Manuell - Flexibelt och eget val av produkter och deras placering i blocket.

• För att söka eller bläddra efter en produkt att placera i blocket (A).
  • Lägg till ett nytt block på platsen (B).
  • Att påverka produktens position. Klicka på ikonen och sedan på önskad plats (C).
  • För att ta bort produkten från blocket (D).

Fullbreddsprodukt

Den kommer att vara i listformat som "produktlista"-blocket, men med mer kontroll och flexibilitet för att välja vilken information som ska visas om produkten på sidan för produktgruppen.

Här är ett exempel på hur det kan se ut i full bredd:

Här är ett exempel för hur “Produktlista” kan se ut:

Valfri text/bild

Detta alternativ ger mer omfattande kontroll för att lägga till innehållet jämfört med andra block.

Fördelar:

• Lägg in länkar till bilder och text.
  • Använd HTML under källkod (<>).
  • Lägg till videor och tabeller.

Kom ihåg:

• Anpassade skript kanske inte fungerar och kan skada sidan.
  • Möjliga problem med rubriktaggar.