Produktmallar

Skapa en produktmall med storlekar och färger och koppla sedan mallen till flera produkter

Vad är en produktmall?

Om man har många produkter som har samma valmöjligheter (exempelvis byxor som har samma storlekar och färger) och inte vill ange detta manuellt, en och en på varje produkt, så kan du skapa en artikelmall.

Produktmallar finns endast i abonnemang Webshop Plus och Webshop Pro.

Vilka inställningar finns på en produktmall?

Det finns tre olika egenskaper som man kan aktivera på en mall och det är:

• Egenskaper (attribut)
  • Kundens val (storlekar/färger)
  • Relaterade produkter

Skapa en produktmall

Gå till Produkter -> Produktmallar -> Klicka på + Ny produktmall

Ange ett namn och klicka sedan på "Lägg till".

När mallen har skapats visas nu fyra flikar, mallegenskaper, egenskaper, kundens val och relaterade produkter.

Egenskaper (attribut)

Om man exempelvis säljer DVD-filmer och vill lista genre, regissör och skådespelare på filmerna är produktegenskaper en utmärkt funktion att använda. Alla regissörer och skådespelare läggs in på mallen och när man har kopplat mallen väljer man sedan specifik regissör och skådespelare på varje produkt.

För instruktioner hur man skapar attribut, gå till manualsidan "Produktegenskaper (attribut)".

Kundens val (storlekar/färger)

Skapa olika val som kunderna sedan måste välja på produkterna innan dom kan lägga den i varukorgen, exempelvis storlekar, färger, material, tillval osv.

För instruktioner hur man skapar kundens val, gå till manualsidan "Kundens val (storlekar och färger)".

Relaterade produkter

På varje produktsida i butiken kan man välja att visa en lista med andra produkter längst ner på sidan, kallade relaterade produkter. I temat kan man välja att aktivera en funktion som automatiskt visar relaterade produkter baserat på vad andra kunder har handlat i kombination med den aktuella produkten och/eller produktsidor de har besökt innan.

Denna funktionen gör det möjligt att manuellt skapa en relationslista, exempelvis för "Tillbehör" eller liknande. Skapar man relationslistan på en produktmall så kan denna lista enkelt appliceras på flera produkter.

För instruktioner hur man skapar relationslistor, gå till manualsidan "Relaterade produkter".

Lägg till produktmall på en produkt

Gå till Produkter -> välj produkt, egenskaper.

Scrolla ner till blocket som heter "Egenskaper".

Vid produktmall visas en lista med alla skapade mallar. Välj den man du vill ha och glöm inte att spara.

Klart.