Produktpaket

Lägg ihop flera produkter och sälj dom som ett paket.

Med denna funktionen kan man skapa ett färdigt paket med befintliga produkter och ange ett separat pris för paketet. När paketet köps räknas lagersaldot ner automatiskt på alla produkter som ingår i paketet.

Produktpaket ingår endast i abonnemang Abicart Plus och Pro.

Begränsningar

Denna funktion är fortfarande under uppbyggnad och därför finns just nu en begränsning i form av att vissa produkter inte kan ingå i ett paket och det är:

• produkter med olika momssatser.
  • presentkortprodukter.
  • produkter där kunden kan ladda upp kundspecifik fil.

Det kommer inte heller fungera om butiken är kopplad till externt system, exempelvis Fortnox, Specter, Visma, Mamut och Pyramid.

Skapa ett produktpaket

I detta exempel har vi fem produkter, fyra verktyg och en verktygslåda som vi vill sälja tillsamman i ett paket.

För att skapa paketet klickar man på knappen ”+ Nytt paket”.

Ange ett namn på paketet.

Ange en beskrivning.

Sedan väljer man vilka produkter som ska ingå i paketet. I högerspalten finns ett fält som heter ”Innehållande produkter”. Klicka på ”+ Lägg till innehåll” och sök sedan fram första produkten som ska ingå i paketet. Man kan söka på produktnamn och/eller produktnummer. I detta fall söker vi på produktnumret och produktens namn visas i listan nedanför. Klicka på produktens namn för att välja den.

Upprepa steget och lägg till alla produkter som ska ingå i paketet. När alla produkter är valda ser det ut så här:

Sedan måste man ange ett pris på vad detta paket ska kosta. I detta exempel så kostar alla produkter 1275 kr totalt och då tycker vi att man ska få lite rabatt så vi sätter 999 kr som pris för paketet.

Ute i butiken ser det ut som en helt vanlig produkt.