Redigera tema (Startsidan)

I den här manualen går vi igenom hur du redigerar temat.

Klicka på rubriken för att komma direkt till det avsnittet du vill ha hjälp med:

Lägg till Tema
Redigera Tema
Innehåll
Stil
Tillägg

Bra att veta!
Inställningar i teman kan skilja sig beroende på vilket tema du valt.

Lägg till Tema

Det finns i dagsläget 8 olika teman att välja mellan och alla har olika design.
Lägg till den som faller dig bäst i smaken.

1. Gå till Utseende i vänstermenyn
  2. Klicka på Teman
  3. Välj fliken Temamallar
  4. Lägg till: Välj temat du vill använda i din butik.
    Demo: Här får du en inblick i hur temat kan e ut.
    Läs mer: Klicka här för att få lite extra information om temat.

Under fliken Mina teman hittar du dina tillagda teman, det är även här du redigerar dem.

Redigera tema

För att redigera ett tema klickar du på pennan till höger.

Innehåll

Under fliken Innehåll väljer du hur varje sida ska se ut och fungera i butiken. Till exempel vilken information din Sidfot ska visa eller hur du vill ha din Meny, funktionsmässigt.

1. Du skapar din startsida genom att lägga till olika block.
    Blocken kan du ändra position på genom att dra och flytta dem.
  2. Avsluta alltid med att klicka på Spara

Kom ihåg!

När du gjort ändringar i en flik måste du alltid spara innan du går vidare till nästan.

Information kring de olika blocken hittar du via länken nedan:
Manual - Blocken på startsidan

Stil

Under fliken Stil väljer du vilka färger och typsnitt du vill ha i butiken.
Du laddar även upp din logga samt väljer hur du vill att butikens bilder ska beskäras.

Om du kan CSS har du möjligheten att lägga in detta under Egen CSS.
CSS är ett kodspråk som vi använder i Abicart.

Tips!
Vid val av logga, välj en utan bakgrund.

Klicka nedan för en mer detaljerad beskrivning rörande loggan.
Manual - Lägg till och redigera din logga

Tillägg

Under fliken Tillägg finner du lite gott och blandat.

Det är här du kopplar analyseringsverktyg till butiken. Du redigera funktioner som är kopplade till temat exempelvis Cookies eller Textbanner och under Eget innehåll i HEAD kan du lägga till egen kod.