Teman: Startsidan

Här går vi igenom alla bock man kan lägga till på startsidan i alla teman

Under Utseende -> Teman finns alla våra teman. I varje tema under Innehåll -> Startsidan bygger man upp startsidan i sin butik. Man kan lägga till och ta bort olika block. Klicka på knappen "Lägg till block". Här visas alla block man kan lägga till.

Block: Produkter

Ett block för att visa produkter på startsidan.

Titel

Ange en titel på blocket. Titeln visas som en rubrik överst i blocket, exempelvis "Nyheter", "Populära" eller liknande.

Lista

Välj från vilken lista produkterna ska hämtas från. Alla produkter, produktgrupp, nyheter, senaste, extrapriser eller välj produkter manuellt.

Sortering

Om man har valt en lista ovan (förutom manuell) så kan man välja i vilken ordning de ska visas. Följande sorteringar finns: pris, namn, produktnummer, skapad, populär, opopulär samt lager.

Typ av lista

Välj hur produkterna ska presenteras. I en rutnät, lista eller i en karusell.

Antal produkter

Välj och begränsa hur många produkter som ska visas.

Kolumner

Om man har valt att presentera produkterna i ett rutnät kan man välja hur många kolumner som ska visas för dator, surfplatta och mobiltelefon.

Block: Framhävda produktgrupper

Titel

Ange en titel på blocket. Titeln visas som en rubrik överst i blocket. Exempelvis populära kategorier, reavaror eller liknande.

Framhävda produktgrupper

Sök fram vilka produktgrupper som ska visas. Ange ett sökord. Markera sedan produktgruppen och klicka på knappen "Lägg till produktgrupp". Upprepa steget för att lägga till flera produktgrupper.

Block: Egen HTML

Ett block för att lägga in eget innehåll så som text, bilder, videoklipp, länkar script och HTML-kod.

Det finns ett verktygsfält överst på sidan som innehåller två rader med ikoner.

Översta raden innehåller ikoner för att välja mellan rubrik och brödtext, textstorlek samt justering av textblocket.

Den andra raden innehåller ikoner för fet och kursiv text, textfärg, bakgrundsfärg, bilduppladdning, bädda in videoklipp, skapa länkar samt en ikon för att kunna redigera sidan i  HTML-läge.

Block: Bildspel

Automatisk bildväxling

Om man har flera bilder i bildspelet kan man ställa in att dessa ska växla automatiskt.

Bildväxlingssätt

Om man har aktiverat automatisk bildväxling kan man välja om bilderna ska glida in från sidan eller tonas in.

Beskärning

Om inte bilderna är anpassade efter de inställda proportionerna kan man välja att beskära bilderna så att dom får plats i bildspelet.

Proportioner

Vilka proportioner ska bildspelet ha. Välj bredd och höjd.

Bilder

Välj vilka bilder som ska visas i bildspelet. Bilderna måste först laddas upp i filarkivet som finns under Utseende -> Filarkiv.

Block: Fullbreddsprodukt

Produkt

Sök fram vilken produkt som ska visas i blocket.

Visa pris

Välj om priset ska visas.

Visa beskrivning

Välj om produktbeskrivningen ska visas.

Visa köpknapp

Välj om köpknappen ska visas.

Visa länk till bilaga

Visa en länk till bilagan om det finns uppladdat på produkten.

Block: Prenumerera på nyhetsbrev

I detta block finns det två textformulär där man kan ange texter. Det översta fältet visas ovanför e-postfältet där besökaren kan ange sin e-postadress för att anmäla sig till butikens nyhetsbrev.

Det undre textfältet kan visa en text efter genomför registrering.

När en besökare har registrerat sig för nyhetsbrev hamnar e-postadressen i kundregistret.

Denna funktionen ingår endast i Webshop Plus och Pro, ej i Go.

Block: Mailchimp Formulär

Mailchimp är en tilläggstjänst för att skicka ut nyhetsbrev. Om man använder Mailchimp kan man lägga in deras formulär i detta block. Logga in på ditt konto hos Mailchimp. Gå till Create -> Signup form, välj "Embedded", och sen väljer du ett av deras formulär. Kopiera sedan koden till formuläret och klistra in den i fältet som finns i detta block.

Block: Skyltfönster

Ett skyltfönster kan innehålla en bild, tre textrader samt en länk som går till en produkt, produktgrupp, egen sida eller en extern länk.

Det finns fyra olika skyltfönster och det är skyltfönster, två skyltfönster, tre skyltfönster samt fyra skyltfönster. Väljer man exempelvis två skyltfönster visas dessa bredvid varandra.

Block: Instagram

Detta är ett block för att visa bilder från ert Instagram-konto på startsidan i butiken.
Först måste ni logga in på Instagram i webbläsaren ni använder. Öppna en ny flik och logga in om ni inte redan är inloggade.
Lägg sedan till blocket "Instagram" och klicka på knappen "Hämta nyckel".
När man kommer till Instagram-sidan klickar man på knappen "Ge åtkomst".
Man slussas då tillbaka till butiken och där klickar ni på knappen "Färdig" nere till höger och sedan spara-knappen.

Block: Trustpilot

Detta är ett block för att visa recensioner om din butik från Trustpilot. Logga in på ditt Trustpilot-konto och hämta inbäddningskoden för att visa recensioner. Klistra sedan in koden i fältet "Trustpilot code".

Block: Händelsenedräkning

En funktion som man kan aktivera som visar en klocka som räknar ner till ett visst datum och tidpunkt. Exempelvis till starten av en rea eller liknande.

Timer

Ange ett startdatum och tid när nedräkningen ska börjas att visas samt ett slutdatum och tid som den ska räkna ner till.

Innehåll

Det finns ett fält ovanför nedräknaren där man kan lägga in text, bilder, samt script och HTML om man vill.

Design

Här finns inställningar för "Beskärning av bakgrundbild", "Textfärg" samt om timern ska visas eller ej.

Block: Flowbox

Ett block för att visa en Flowbox. Ange "flowbox nyckel" i detta fält och spara.

Block: Kvadratisk slider

Ett litet kvadratiskt bildspel. Välj bild och länk.

Block: Unique Sellings Points

Ett block för att lägga till unique selling points till din sida för att framhäva aspekter av din butik på en effektiv plats.