Verifone

En betalmetod för kortbetalning

Vad är Verifone?

Verifone är en betallösning för att hantera korttransaktioner.

Verifone har stöd för flera olika betalsätt men i nuläget stöder Abicart endast deras kortbetalningstjänst.

Hur skaffar jag Verifone?

Först måste man teckna ett avtal med Verifone. Kontakta Verifone via deras sajt här >>

Lägg in Verifone i butiken

Gå till Inställningar -> Betalningsmetoder.

Vid "Lägg till en ny betalningsmetod", välj Verifone ur listan och klicka på ”Lägg till”.

Aktiv - Kryssa i rutan för att aktivera betalmetoden i kassan.

Förvald betalningsmetod för kund - Kryssa i om betalmetoden ska vara förvald för alla kunder i kassan. Endast en betalmetod kan vara förvald.

Gör tillgängligt endast för de kunder eller kundgrupper där jag anger det. - [Endast Webshop Plus] Vill man begränsa betalmetoden för en eller flera kundgrupper kryssar man i rutan. Man väljer sedan på respektive kundgrupp vilka betalmetoder som ska kunna användas.

Kräv att köparen anger person-/organisationsnummer - Kryssa i om person-/organisationsnummer ska vara tvingande i kassan.

Denna inställningen bör man endast aktivera på betalmetoder som egen faktura (ej fakturatjänster via tredje part) och förskottsbetalning. Vi rekommenderar inte att man tvingar köpare ange personnummer vid kortbetalningar.

Tillgänglig för kundtyp - Vill man begränsa betalmetoden till en viss kundtyp (privatperson eller företag) kan välja det här. Är "Alla" valt kan båda kundtyperna använda betalmetoden.

Tillåt inte annan leveransadress för denna betalningsmetod - Stäng av möjligheten för köparen att välja en annan leveransadress. Man kan då endast få ordern skickad till folkbokföringsadressen.

Skicka bekräftelse om betalningsstatus till butiksägaren - En inställning som gör att butiksägaren får ett mail när beställningar via denna betalmetod markeras som betalda.

Stäng av köp av presentkortsartiklar med denna betalmetod - Vill man inte att man ska kunna köpa presentkortsartiklar med denna betalmetod kan man stänga av möjligheten via denna inställning.

Kundnummer

Ditt kundnummer får du från Verifone och den skriver du in här. Koden börjar med SE och följs sedan av ditt redovisningsnummer.

Publik nyckel

Den här nyckeln skapas hos oss och du behöver ange den hos Verifone. Nyckeln består av både siffror och bokstäver. Kontakta Verifone för mer information.

Privat nyckel

Den här nyckeln skapas hos oss och ska inte delas med någon. Nyckeln består av både siffror och bokstäver. Kontakta Verifone för mer information.

Viktiga inställningar som måste göras hos Verifone

Att tänka på

När en beställning görs och betalas med Verifone kommer beloppet först reserveras på köparens kort. När beställningen sedan skickas iväg till kunden måste man debitera köpet så att pengarna betalas ut.

Gå in på beställningen (Beställningar -> klicka på ordernumret), i boxen "Utför åtgärder", se till att kryssrutan "Debitera (Verifone)" är markerad och klicka sedan på knappen "Utför valda åtgärder". Då kommer transaktionen aktiveras hos Verifone och pengarna dras från köparens kort.

Man kan även aktivera ordern i orderlistan.
Då klickar man på ikonen med en blixt längst ut till höger.