Villkor & info

En sida där besökare kan hitta butikens villkor, information om returer mm. samt annan information.

Vad behöver man informera om?

En villkor och info-sida är till för att kunden ska kunna läsa om din butiks policy när det gäller exempelvis öppet köp, returer och reklamation samt informera om allt som dina kunder kan tänkas undra över.

Om du har Plus- eller Pro-abonnemang kan dina kunder skapa inloggningskonto vilket innebär hantering av känsliga personuppgifter. Upplys gärna på denna sidan om varför du samlar in de här uppgifterna och dina kunder har rätt att ta del av den här informationen.

För mer info om hantering av personuppgifter, besök vår sida om GDPR här >>

Redigera sidan Villkor & info

Gå till "Egna sidor" i vänstermenyn. Här visas två block bredvid varandra och vänsterblocket heter "Systemsidor". I detta block finns ett par egna sidor som alltid finns med i butiken och som inte går att radera.

Klicka på "Villkor & info".

Som default finns en standardtext man kan utgå från. Redigera texten, lägg till egen information om exempelvis returer, era betalmetoder osv. Spara sedan när ni är klara.

För att vissa betalmetoder ska fungera måste denna sidan vara synlig i butiken. Om den är dold kommer inte vissa betalmetoder visas alls i kassan, exempelvis Klarna Checkout.

Länk till Villkor & info i sidfoten

Som default finns det en länk till Villkor-sidan i temats sidfot. Om den av någon anledning inte är aktiverad kan ni göra det själva.

Gå till Utseende -> Teman -> välj tema, redigera -> Innehåll -> Sidfot. Scrolla ner till "Länk till Villkor & info".

länka

Välj "På" och vill man ändra länktexten kan man göra det, exempelvis "Köpvillkor". Glöm inte att spara.

Lägg in en länk till villkor-sidan i menyn

Det finns en funktion för att skapa länkar till egna sidor i menyn. Var dessa inställningar finns skiljer sig beroende på vilket tema som används.

Fabrikk

Gå till Utseende -> Teman -> välj tema, redigera -> Innehåll -> Sidhuvud.

1. Scrolla ner till "Egna länkar".
  2. Klicka på "+ Lägg till".
  3. Kryssa i "Sidor".
  4. Det fälls ut en lista med alla egna sidor som har skapats i butiken. Välj "Villkor & info".
  5. Om sidan ska ha en annan titel än vad den heter under egna sidor kan man ange detta i fältet "Länktitel". Annars lämnar man fältet tomt.
  6. Klicka sedan på "Lägg till".
  7. Spara. Klart.

Azalea

Gå till Utseende -> Teman -> välj tema, redigera -> Innehåll -> Sidhuvud.

1. Scrolla ner till "Menyobjekt".
  2. Klicka på "+ Lägg till".
  3. Kryssa i "Sidor".
  4. Det fälls ut en lista med alla egna sidor som har skapats i butiken. Välj "Villkor & info".
  5. Om sidan ska ha en annan titel än vad den heter under egna sidor kan man ange detta i fältet "Länktitel". Annars lämnar man fältet tomt.
  6. Klicka sedan på "Lägg till".
  7. Spara. Klart.

Resterande teman (Bountiful, Nordic, Brew, Hajde, Emporium och Trailblaizer)

Gå till Utseende -> Teman -> välj tema, redigera -> Innehåll -> Meny.

1. Scrolla ner till "Menyobjekt".
  2. Klicka på "+ Lägg till".
  3. Kryssa i "Sidor".
  4. Det fälls ut en lista med alla egna sidor som har skapats i butiken. Välj "Villkor & info".
  5. Om sidan ska ha en annan titel än vad den heter under egna sidor kan man ange detta i fältet "Länktitel". Annars lämnar man fältet tomt.
  6. Klicka sedan på "Lägg till".
  7. Spara. Klart.